V tomto podcaste si povieme o tom, že umelá inteligencia si vymyslela reč, ktorej nie je dosť dobre rozumieť, o novom výskume, ktorý možno raz povedie k vakcíne proti cukrovke a na koniec sa zamyslíme nad tým, či žijeme v realite alebo v počítačovej simulácii.


[tabs] [tab title=“Témy“] 00:00 Intro
01:03 Facebook vypol AI, ktorá si vymyslela vlastnú reč
10:50 Možná vakcína proti cukrovke
21:11 Žijeme v realite alebo v počítačovej simulácii reality?
43:50 Outro

[/tab] [tab title=“YouTube“]

[/tab] [tab title=“Zdroje“] [/tab] [/tabs]

2 Replies to “Pseudocast #306 – AI si vymyslelo vlastnú reč, možná vakcína proti cukrovke, simulovaná realita

  1. AK pripustíme, že … tak potom žijeme v simulácii. Čo keby sme to ale nepripustili (resp. pripustili, že tie tri body sú blbosť)? Tento argument je logicky rovnako silný ako tvoj (ak nie silnejší), a dostaneme sa k bodu, kedy v simulácii nežijeme?
    Eventuálne by sme mohli pripustiť, že skrutkovnica DNA je výsledkom snahy lietajúceho špagetového monštra, a potom LŠM existuje. Alebo by sme mohli (bez dôkazov) pripustiť, že X, a došli by sme k Y. Možné by bolo čokoľvek.
    Pripúšťať len tak z brucha je ako filozofia fajn, ale je to silne nevedecké, ak niečo tvrdíme, musíme to mať podložené nejakými dôkazmi, alebo aspoň výpočtami, indíciami pod.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.