Fastfood reštaurácie sa „tešia“ veľmi zlej povesti – jedlo tam podávané je údajne škodlivé, nezdravé a spôsobuje tučnotu. V našich končinách je symbolom takýchto stravovacích zariadení asi McDonald’s, čo je zhodou náhod aj jOin3rova obľúbená reštaurácia a tak sa rozhodol, že si teda na tie údajne nezdravé jedlá trošku posvieti. Ako z toho McDonald’s vyšiel sa dozviete v Pseudocaste.
Podcast: Stiahnut (Dlzka: 1:12:07 — 27.6MB)
Témy :
- Geneticky modifikované muchy útočia
- Štúdia proti GMO bola stiahnutá
- ECAT nová stratégia
- Fakt a fikcia
- Veľká téma : Je McDonald nezdravý?
Zdroje :
- Decision awaited on genetically modified insect trial
- Widely discredited study that fuelled fear of genetically modified ‘Frankenfoods’ finally retracted
- Toxic waste ‚major global threat‘
- ‚Cleaner fish‘ eat salmon parasites
- Per Lindstrand plans inflatable 1km solar chimney
- Eat Nuts, Live Longer?
- Doge
Hudba :
-
Kopeika (et_) / CC BY-NC-SA 3.0
-
Rock n Roll McDonald’s (The Shut-Ins) / CC BY-NC-ND 3.0
-
Heroines (Diablo Swing Orchestra) / CC BY-NC-ND 3.0
Pozdravujem aj ja 😀 Inak nie je Mac Donald ako Mac Donald. V ramci EU je legislativa striktnejsia nez v USA. Kvalita pouzivanych surovin a zrejme aj procesov pripravy je u nas vyssia. Ale aj s tymi surovinami to moze byt rozne v ramci krajiny v zavislosti od regionu, hlavne co sa tyka kvality mesa. Mam kamaratku, ktorej otec vlastni bytunky a dodava Mac Donaldu meso, a podla nej to maso je to najmenej kvalitne z tych najstarsich krav.
Ja som počul opačnú story s KFC, kde pre KFC museli vybudovať osobitnú časť, pretože KFC vyžadovalo striktnejšie štandardy.